Besiktning...
mars 26, 2014 | Besiktning...

Besiktning med Thomas Backman. Jag var i klubbstugan 3 gånger under dagen, men var tvungen att vara mestadels på jobbet. Mycket trevligt. Thomas var mycket noga med pappren, men det blev tid för flygljuga och nån kopp kaffe också...
Mina papper var helt i sin ordning. Besiktningen gick som man kunde tänka sig. Det viktigaste var att det skulle stå 100LL vid locket på lilla vingtanken, där jag i och för sig aldrig tankar, och om jag skulle göra det så blir det definitivt inte med 100LL. Nåja... Rätt ska vara rätt. Det är ju bara att sätta dit bokstäverna.
Nästa anmärkning blev på styrkedjorna mellan sidorodret och sporrhjulet. För slappa menade Thomas. Det intressanta är att de är precis så slappa som Robin Fjellström sa att de skulle vara och vid den besiktningen fick han mig till och med att skicka efter extra länkar hos Kurt innan jag skulle flyga... Jag har dubbelkollat med Lars-Göran och han säger att jag bara ska skriva in i flyfdagboken att spelet är kontrollerat och stämmer.
På bungee corden fick jag ingen anmärkning?? Men det beror nog på att jag redan skrivit in detta som en kvarstående anmärkning i flygdagboken.
Jag har haft 4 olika besiktningsmän på foxen och det intressanta är hur olika de är. Alla nördar på någonting. Förra gången fick jag ju anmärkning på att jag inte hade radiotillståndet i flygplanet. Detta har aldrig någon frågat efter förut... ;)

Nu är hon i allafall besiktigad för året. Känns bra och anmärkningarna är verkligen inget att gnälla över... ;)

Posted by tomas at mars 26, 2014 09:55 EM

Comments

Senaste Innlägg
 • Flygning 20141220
 • Flygning 20140715
 • flygning 20140707
 • Flygning 20140706
 • Flygning 20140704
 • Sommarläge...
 • Påskflygning...
 • Morningflight...
 • Första after worken...
 • Besiktning...
 • Admin
  Nytt inlägg

  Favoritlänkar:

  Länk till Luftfartsverkets flygväderservice på nätet Länk till SwFlightplanner, ett fantastiskt webbaserat verktyg till hjälp att göra färdplan Länk till Flightlogbackup, ett fantastiskt webbaserat verktyg till hjälp att göra en back up på loggboken


  klart.se