Ytterligare ett test...
september 24, 2006 | Ytterligare ett test...

Jag fick en ide som jag testede idag. Jag tog av båda locken på förgasarna och jämförde flottörerna. Jag tyckte nog att det såg ut som om den ena var en aning mera knäckt än den andra. Justerade till den flödande förgasaren och efter en mindre förhandling med Rickard så bestämde vi oss för att skruva på propellern och testa.
Motorn startade lätt efter kanske 5 ryck och gick fint i mellanvarvsregistret. En stund trodde jag faktiskt att vi hade löst problemet, men nej... Efter att ha dragit ned varvet på tomgång så flödade förgasaren på motorns vänstra sida... Undrar varför just på vänstra sidan???
Vad ska jag göra härnäst? Ja, jag tror att jag på något sätt måste sänka bränsletrycket, antingen genom att sätta en distans mellan bränslepumpen och motorblocket eller genom att byta pump. Regulator har föresvävat mig men det blir ju flera komponenter som kan strula. Annars är det väl byte av förgasare som är det mest lockande alternativet, men det medför att man måste bygga om länkaget och i värsta fall insugen.
Just nu känns det som om det börjar bli dags att släpa hem Tore David för vintern utan att den blivit provflugen... :P

Posted by tomas at september 24, 2006 06:44 FM

Comments

Senaste Innlägg
 • Flygning 20141220
 • Flygning 20140715
 • flygning 20140707
 • Flygning 20140706
 • Flygning 20140704
 • Sommarläge...
 • Påskflygning...
 • Morningflight...
 • Första after worken...
 • Besiktning...
 • Admin
  Nytt inlägg

  Favoritlänkar:

  Länk till Luftfartsverkets flygväderservice på nätet Länk till SwFlightplanner, ett fantastiskt webbaserat verktyg till hjälp att göra färdplan Länk till Flightlogbackup, ett fantastiskt webbaserat verktyg till hjälp att göra en back up på loggboken


  klart.se