Premiärflygning med Roger
september 02, 2004 | Premiärflygning med Roger

Så var dety då dags att flyga för första gången med Roger Höglund. Jag var lite stressad när jag kom ut men Roger var lugn. Vi snackade och tog en kopp kaffe. Gick igenom vad jag och Einar gjort tidigare. "Du får komma ihåg att jag är nybörjare" sa jag. "Det är ju jag också! Som flyglärare" sa Roger och sedan var det klart :)

Roger hade några bra tips som jag ska lägga på minnet när det gällde daglig tillsyn. Några skruvar hade lossnat på vindrutsramen och vi satte dit dem. Inte mycket att bråka om.

Så till flygningen. Roger tycker att jag skall öka gasen lite först så att planet kommer i ordentlig rullning och sedan dra full gas. Där skiljer han sig från Einar. Roger tycker också att 60kt är en bra fart att träna i istället för 50 kt som Einar förespråkar. Landning med Roger sker i 55 kt och med Einar i 50 kt.

Vi flög ut över Mälaren. Jag hade ju berättat att jag har problem med vingtippningarna så vi övade ganska mycket på dem. Börjar få till det nu, men visst knasar det ibland. Sväng i stig gick jättebra. Alla svängar gick bra faktiskt. Jag tränade på plané, sjunk 500 ft/minut och 60 kt. Balansera med gasen på tomgång och farten med spaken. gick bra. Mera vingtippningar och lite glidflykt.

Roger är lugn och ger tydliga instruktioner. Vi går in över fältet från båtklubben på 1000 ft och tar en titt på struten. Det blåser inte mycket men rakt i sidan. Vi går in på Medvinden för att landa på bana 34. Som vanligt så har jag för mycket fart och Roger frågar "Nå vad säger du? Hinner vi ner?" "Nä" säger jag "Vi kommer för långt in på fältet" "OK, då gasar vi på och går om." Inte så dramatiskt ;)

På nästa bas tar Roger över och jag är med i rodren. Det handlar mycket om farten. Jag får för hög fart på finalen. Det blir nästa lektions quest.

Posted by tomas at september 2, 2004 07:44 EM

Comments

Senaste Innlägg
 • Flygning 20141220
 • Flygning 20140715
 • flygning 20140707
 • Flygning 20140706
 • Flygning 20140704
 • Sommarläge...
 • Påskflygning...
 • Morningflight...
 • Första after worken...
 • Besiktning...
 • Admin
  Nytt inlägg

  Favoritlänkar:

  Länk till Luftfartsverkets flygväderservice på nätet Länk till SwFlightplanner, ett fantastiskt webbaserat verktyg till hjälp att göra färdplan Länk till Flightlogbackup, ett fantastiskt webbaserat verktyg till hjälp att göra en back up på loggboken


  klart.se