Välkommen till min flygsida!
juli 13, 2004 | Välkommen till min flygsida!

Jag heter Tomas Ekholm och den här sidan är tillägnad mitt flygintresse. Jag tog certifikat för UL-B i mars 2006 och vintern 2008 köpte jag mig ett eget flygplan, en Kitfox model 2 med Jabiru fyrtaktsmotor. Jag är intresserad av flyg rent allmänt, men naturligtvis så är mitt intresse i synnerhet inriktat på ultralätt flyg.
Eftersom jag 2005 köpte en liten gård i närheten av Klintehamn på Gotland så hade jag under några år den sällsynta möjligheten till ett eget stråk. Naturligtvis gav detta en ytterligare dimension till mitt flygande. Det var ca 300 meter mellan huset och Kitfoxens parkeringsplats.

Nu har jag flyttat till Övernäs, 2 mil utanför Västerås. Det är inte helt otroligt att jag skulle kunna hyra en åkerlapp och ha möjlighet till ett eget landningsstråk igen. Jag har också nu mera en klubbtillhörighet och är medlem i Köpings flygklubb. Det innebär att jag har möjlighet att flyga in mig på ett antal flygplanstyper till, vilket känns kul och utvecklande.

Västmanland och Mälardalen har visat sig vara ett fantastiskt område för privatflyg. Det finns ett antal klubbar med djup förankring i segelflyg, men som kommit över mer och mer på ul-flyg. Man ser inte så mycket av motsättningarna mellan PPL och UL, som är väldigt tydliga på andra ställen. man hjälps åt och man flyger för att det är kul!! Det finns också ett antal privata stråk. Det kommer att bli en del "fikaflyg" här också ;)


Om någon mot förmodan skulle vilja ha kontakt med mig så kan jag nås på tomas@wingman.se

Posted by tomas at juli 13, 2004 05:01 FM

Comments

Senaste Innlägg
 • Flygning 20141220
 • Flygning 20140715
 • flygning 20140707
 • Flygning 20140706
 • Flygning 20140704
 • Sommarläge...
 • Påskflygning...
 • Morningflight...
 • Första after worken...
 • Besiktning...
 • Admin
  Nytt inlägg

  Favoritlänkar:

  Länk till Luftfartsverkets flygväderservice på nätet Länk till SwFlightplanner, ett fantastiskt webbaserat verktyg till hjälp att göra färdplan Länk till Flightlogbackup, ett fantastiskt webbaserat verktyg till hjälp att göra en back up på loggboken


  klart.se